SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Spirituele Stromingen En Methoden — (11-12-2017)

Soms is er een onderwerp dat me bezighoudt waarbij ik niet meteen weet wat ik er mee moet doen. Maak ik een video of schrijf ik een blog? Bij twijfel deponeer ik het dan in verkorte vorm op Facebook. Als het daarna uit mijn systeem is, dan blijft het daarbij, maar soms, zoals nu, vind ik dat ik er iets meer over moet schrijven.

Op 10 december schreef ik op de Facebook pagina “Autolyse Autolysis” het volgende:
“Elke spirituele stroming of methode die je iets belooft wat je schijnbaar mist of zoekt is ontwikkeld IN de droomstaat DOOR droomstaat personages en is bedoeld om je vast te houden IN de droomstaat.

Maar je kunt deze stromingen of methoden ook gebruiken als instrument om verder te komen, of beter gezegd, dieper te gaan. Dit houdt wel in dat je die stroming en methode een keer moet verlaten, loslaten en vergeten wanneer de grens is bereikt en er schijnbaar niets meer verandert. 30 jaar mediteren zonder enig effect is gewoon heel erg dom.

Zie elke stroming en methode als een hamer waarmee je een spijker ergens inslaat; wanneer de spijker er is ingeslagen, dan houdt je op met hameren en leg je de hamer weg. Klaar! Je blijft niet tegen die spijker slaan in de hoop dat hij er nog dieper in zal gaan.”
Veel spirituele zoekers gaan er ten onrechte vanuit dat ze iets zoeken wat ze niet hebben en iets missen wat ze nodig hebben. Dat lijkt zo te zijn wanneer de zoeker zich identificeert met het lichaam en het denken, maar het is absoluut onwaar als gezien wordt dat de zoeker dat is wat hij/zij zoekt.

Alles en iedereen is dat wat aan alles en iedereen voorafgaat en is van nature compleet. De zoeker is in principe altijd op zoek naar dat wat hij is, zelfs wanneer hij op zoek denkt te zijn naar iets wat hij niet is maar mist of wilt hebben. Nogmaals: De zoeker is dat wat voorafgaat aan wat hij/zij denkt en gelooft te zijn (lichaam/denksysteem) en dat wat hij/zij is, is wat hij/zij zoekt.

Een spirituele stroming of methode kan de zoeker tot een bepaald (schijnbaar) “niveau” tillen, maar de spirituele zoeker kan alleen succesvol zijn wanneer hij die stroming of methode laat gaan. Wanneer dit niet gebeurt, dan raakt de zoeker verslaafd aan de spirituele stroming of methode en zal de zoeker vast blijven zitten in de Droomstaat en dat is precies waarvoor elke spirituele stroming en methode is ontwikkeld.

Elke zoeker heeft de mogelijkheid en de vrijheid om een spirituele stroming en methode te gebruiken tot zover deze behulpzaam is, maar is niet verplicht om een leven lang trouw te blijven aan die stroming of methode. Zodra de stroming of methode geen stap verder meer blijkt op te leveren en er alleen een soort van tevreden status quo schijnt te zijn, moet de stroming en methode vaarwel worden gezegd als de zoeker daadwerkelijk wil ontwaken uit de Droomstaat.

Daarna staat de zoeker opnieuw met lege handen op de rand van een nieuwe afgrond, en dat is een geweldige positie… Now jump!

jump