SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Alles is Perfect — (230518)

Ik zag een vraag op het forum van Nep-Jed McKenna en die ging ongeveer zo:
“Als alles perfect is zoals het is, waarom zou ik dan ‘wakker’ willen worden en daarmee iets veranderen aan ‘wat is’ dat perfect zou zijn zoals het is?”
Dat is natuurlijk een erg goede vraag en meteen heb ik iets om over te schrijven.

Om te beginnen, alles is niet perfect zoals het is en alles is niet imperfect zoals het is. Alles — in de vorm van dat wat is — is niet dit of dat, zus of zo, het ‘IS’. Door het perfect of imperfect te noemen geven we een oordeel over wat is en dat oordeel — elk oordeel, positief of negatief — is niet waar; waarbij het van belang is om je te realiseren dat een positieve en opbouwende mening of opmerking (goh wat zit je haar leuk) ook net zo hard een oordeel is.

Dus een antwoord op de vraag zou als volgt kunnen gaan:
Als je het gevoel en de ervaring hebt dat alles perfect is, dan is er geen reden om ‘wakker’ te worden of iets te veranderen, maar als je het gevoel en de ervaring hebt dat alles niet perfect is, dan is dat een goede reden om ‘wakker’ te worden.
Als je ‘wakker’ wordt ga je wellicht inzien dat jij niet dat lichaam met die hersens bent, dat de gedachten die langskomen niet jouw gedachten zijn en dat de gevoelens die ervaren worden niet jouw gevoelens zijn, waardoor er de realisatie ontstaat dat alles niet perfect en niet imperfect is en ook niet perfect of imperfect hoeft te zijn. Dan zie je wellicht in dat het er niet toe doet hoe jij het ervaart of wat jouw oordeel er over is.

Hiermee los je het probleem van het ‘imperfect ervaren van de omstandigheden’ niet op, er wordt alleen gezien dat het probleem er nooit is geweest, waardoor het dus geen oplossing nodig heeft.
Noot: Er is natuurlijk niemand die ‘wakker’ wordt, er is hoogstens de beweging, de actie, ‘wakker worden’ dat verder niet iets met een iemand te maken heeft… maar dat even terzijde.
Het doet er niet toe of iets wel of niet perfect is, omdat het is zoals het is, en als je dat wat is zoals het is niet fijn vindt, heb je alle vrijheid om een poging te wagen om het te veranderen of simpelweg in te zien dat het niet om jou gaat en dat het jou niet overkomt. De keuze is aan jou.

Niettemin kan het wel zin hebben om een poging te wagen te veranderen wat je niet zint, omdat er een kans bestaat dat het wel werkt. Hierdoor zou er wellicht een wat leukere droomstaat kunnen ontstaan met minder haat en nijd of minder oorlog. Iedereen is vrij om te proberen er iets aan te veranderen en is vrij om er niets aan te veranderen. Maar, mocht je ervoor kiezen om te trachten er iets aan te veranderen, dan is het wel een idee om in gedachten te houden dat het uiteindelijk allemaal bullshit is en er niet toe doet… waardoor het geen ramp is als je poging mislukt.