SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Droomstaat-patronen — (180718)

Jed McKenna heeft het vaak over patronen (patterns) die hij moeiteloos aanvoelt waardoor hij moeiteloos kan navigeren door dit droomleven in deze droomstaat. Ikzelf zag die patronen niet of voelde ze niet aan, waardoor ik geen idee had wat McKenna er mee bedoelde. Nu begrijp ik dat het aanvoelen van patronen (of liever gezegd, droomstaat-patronen) en het daarop navigeren niet iets is wat je zo maar kunt doen.

Voor je in staat bent om op de droomstaat-patronen te navigeren moet je eerst in staat zijn om de droomstaat-patronen te herkennen. Dit begint met het spelen met het idee dat het mogelijk zou kunnen zijn dat er zoiets als “droomstaat-patronen” bestaat. Ik heb, zo blijkt, een groot vertrouwen in de inzichten van Jed McKenna (ook al weet ik niet wie hij is) en vertrouwde er op dat er zoiets moet bestaan als droomstaat-patronen; het enige was dat ik ze niet zag, niet aanvoelde en er dus niets mee kon.

Het navigeren op de droomstaat-patronen is niet iets dat je kunt gaan doen omdat je gelooft of aanneemt dat ze bestaan. Althans, dat is wat ik denk en wat mijn ervaring me heeft aangetoond. Ik geloof dat je er mee geconfronteerd moet worden, in de zin van dat een samenloop van omstandigheden zich presenteert waar je niets anders van kunt maken dan een patroon waartegen jij je kunt verzetten of waarin jij mee kunt gaan. Met andere woorden, je kan stug de andere kant op zwemmen (tegen de patronen in) of de helmstok loslaten en meevaren op de stroom (navigeren op de patronen).

De afgelopen twee a drie weken heb ik een samenloop van omstandigheden mogen ervaren waartegen verzet zinloos en zelfs onmogelijk was. Ik moest me er aan overgeven. Dit resulteerde uiteindelijk in nieuwe omstandigheden die samen met de eerdere omstandigheden onmiskenbaar patronen openbaarden. Door te navigeren op die patronen zonder te weten waartoe die zouden leiden — wat in feite ‘mijzelf overgeven aan die patronen’ is — blijkt er iets uit voort te komen dat ik — het actiefiguurtje Frits — nooit had kunnen voorzien of verwachten, of misschien zelf op had kunnen hopen.

Doordat ik met terugwerkende kracht de droomstaat-patronen herken, ben ik hopelijk in staat om ze de volgende keer weer te herkennen en vooral in staat om er op te vertrouwen. Want ‘vertrouwen’ is het hele eiereneten. Zonder het vertrouwen in de positieve uitkomst van de droomstaat-patronen kun je er niet op navigeren, omdat de patronen op zich zelf en los van het volledige patroon niet per se positief, leuk of prettig zijn. Er moet het vertrouwen bestaan in de uiteindelijke positieve uitkomst en het feit — om het maar even een New Age sausje te geven — dat het “universum” altijd het beste met je voor heeft zolang jij je er maar niet tegen verzet of je er teveel mee bemoeit.

Ik schreef als “bio” op Facebook het volgende dat er spontaan uitkwam:

“When the universe wants you to do something,
you fucking do it!”

En dat kan alleen als je er op vertrouwt.

Het is niet zo dat je op een gegeven moment de patronen ziet en dan weet dat het ergens naartoe gaat. Het is ook niet zo dat je de patronen gaat uitkiezen waarvan jij denkt dat die het beste voor je zijn. De patronen zijn er en het enige wat even tot je door moet dringen is dat het volgen van die patronen, hoe vreselijk en verschrikkelijk ze er ook uitzien, altijd zullen leiden tot het beste voor jou als actiefiguur in de droomstaat.

Dit is wat het loslaten van de helmstok betekent, je staat toe dat de patronen je leiden en je zult uiteindelijk wel zien en ervaren waartoe dit leidt. Dit vereist een ongekend vertrouwen in die droomstaat-patronen en ik vermoed dat je dit vertrouwen alleen kunt opbrengen wanneer je het een keer onmiskenbaar en onontkoombaar en niet te ontkennen ervaart.

Niettemin is het de vraag of ik een volgende keer die droomstaat-patronen herken of dat ik dan al niet weer teveel naar ego/maya luister om er volledig op te kunnen of durven vertrouwen, maar deze ervaring was zo wonderlijk dat ik me niet kan voorstellen dat ik er een volgende keer geen vertrouwen in zal hebben. Ik houd jullie op de hoogte.