SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Een Middag Met Illusje — (100918)

Gisteren niet geheel maar wel een beetje toevallig de middag doorgebracht met Annelies van de Illusje weblog. Erg leuk om haar weer eens te zien. Wat dan opvalt is dat het zo ontzettend relaxt is om met een, zoals Annelies het noemde, ‘gelijk afgestemde mind te communiceren’… en daar komt het wel op neer. De mind in de vorm van twee mensen die schijnbaar beiden zien wat is in plaats van wat niet is, of op zijn minst hetzelfde zien.

Waar het dan uiteindelijk op neer komt is dat er niet gepraat wordt over wat dit is (Droomstaat) en wat er dan wel is (‘wat is’), maar gewoon over de poppetjes ‘Annelies’ en ‘Frits’ en wat die schijnbaar doen binnen ‘dit wat schijnbaar plaatsvindt’, zonder dat de een of de ander dit werkelijk gelooft.

Het is een beetje zoals Jed McKenna het beschrijft in een van zijn boeken, waarbij de ene verlichte mind de andere verlichte mind ontmoet en er vervolgens (ongeveer) het volgende gesprek plaatsvindt:
“Hoe gaat het met jouw verlichting?”
“Goed, en met de jouwe?”
“Ook goed.”
“Mooi.”
“Ja.”
Het punt is dat er niet zo heel veel te zeggen valt over ontwaken en de Droomstaat wanneer het duidelijk is, of liever gezegd, wanneer er duidelijkheid is. Er zijn dan geen vragen meer. Niet omdat ze allemaal beantwoord zijn, maar puur en alleen omdat er geen antwoorden blijken te zijn, waardoor de vragen wegvallen. Elke vraag bestaat bij de gratie van het idee en het vermoeden, misschien zelfs de hoop, dat er een antwoord te vinden is. Wanneer gezien en ervaren wordt dat er geen antwoord bestaat, heeft de vraag zijn bestaansrecht verloren.

Op Facebook schreef ik, nog voor ik Annelies zou zien:
“Het is het denksysteem dat een ‘ik-gedachte’ verzint, en het is die verzonnen ‘ik-gedachte’ die wil weten wie, wat, waarom, waar en wanneer iets is ten opzichte van diezelfde verzonnen ‘ik-gedachte’.”
Het is het schijnbaar afgescheiden deel van de mind dat alle vragen stelt en antwoorden wil hebben waar er geen antwoorden zijn en vragen geen bestaansrecht hebben, puur en alleen om te bewijzen dat het echt afgescheiden is terwijl dat niet zo is.

Hoe dan ook, het was een super relaxte middag en dat was even een verademing.