SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Wakker Worden — (051218)

Ik geloof niet dat er heel erg veel mensen op aarde rondlopen die werkelijk volledig zijn ontwaakt uit de Droomstaat. Ik geloof ook niet dat dit voor iedereen is weggelegd en ik betwijfel ten zeerste of er heel erg veel mensen zijn die dat ook werkelijk willen, misschien is het zelfs niet de bedoeling van het spel. Dit wil niet per se zeggen dat er heel erg weinig mensen zijn ontwaakt uit de Droomstaat, want het kan natuurlijk zo zijn dat een aantal mensen niet meer terugkomt — wellicht zijn dat degene waarover wij zeggen dat die ‘te jong gestorven’ zijn.

Wel kan iedereen die dat wil of nodig vindt ontwaken in de Droomstaat en om dat te bereiken moet je heel erg serieus kijken naar jezelf, je leven en de wereld om je heen en heel erg serieus gaan vaststellen wat waar is en wat niet.
Spoiler: als je niet zelf met eigen middelen kunt vaststellen dat iets waar is, dan kun je en mag je niet accepteren dat het waar is. Alles wat iemand je heeft verteld of wat je hebt gelezen of waarvan iedereen beweert dat iedereen weet dat het waar is, kun je niet voor waar aannemen. Alleen dat wat jijzelf, met door jouzelf gevonden en geverifieerde onweerlegbare harde feiten kunt bewijzen, mag voor ‘waar’ worden aangenomen, voor de rest zijn het allemaal aannames, geloven en ongegronde overtuigingen.
Wakker worden in de Droomstaat is in principe het hoogst haalbare voor een schijnbaar levende entiteit. Dit betekent dat je hebt vastgesteld wat waar is (niets) en wat niet waar is (alles) en dat je in staat bent om te zien wat is in plaats van wat niet is. Een waarschijnlijk onontkoombaar gevolg zal zijn dat jij je opeens realiseert dat je leeft in een wereld geregeerd door kleuters die bijeengehouden wordt door regels en wetten die zijn opgesteld door en voor kleuters — en vooral dat dit altijd zo is geweest.

Natuurlijk is het niet de meest geweldige positie om een volwassene te zijn op een wereldwijde speelplaats waar kleuters spelen dat ze volwassen zijn en jou als gelijke ervaren en je met man en macht proberen terug te trekken tot hun niveau, maar het is wel eerlijk en bovendien het meest ware dat je kunt vinden. Het is misschien niet iets wat iemand per se zal wensen, maar het is wel wat iemand die niet meer tegen de bullshit van alle dag kan, iemand die ziet dat er iets niet klopt en schijtziek wordt van het feit dat iedereen maar doet alsof het normaal is, zou moeten wensen.

Een andere bijkomstigheid zal zijn dat je inziet dat de gedachten die langskomen niet jouw gedachten zijn tenzij jij beslist ze te behandelen, dat de gevoelens die opkomen niet jouw gevoelens zijn tot jij beslist ze te accepteren, dat je inziet dat emoties niets anders zijn dan de verhalen die verteld worden als gevolg van die gedachten en die gevoelens en dat dit pas jouw emoties worden op het moment dat jij beslist mee te gaan in dat specifieke verhaal.

Het lijkt mij dat dit iets wat iedereen zou moeten willen, maar mijn ervaring is dat slechts weinig spirituele zoekers en weinig mensen die zichzelf als serieus of volwassen presenteren dit werkelijk durven te bereiken, aangezien het inhoudt dat jij je onherroepelijk terugtrekt uit het wereldomvattende kleuter-groepsproject.

Ontwaken uit de Droomstaat is van een compleet andere orde. Het is niet per se iets wat alleen een zoeker overkomt, ook iemand die toevallig te zien krijgt wat dit ‘bestaan’ werkelijk is en uit zijn ‘rol’ valt kan ontwaken uit de Droomstaat. Zoals ik al heb gezegd, vermoed ik dat niet iedereen die ontwaakt uit de Droomstaat terugkomt, ik vermoed dat de meesten zullen worden gecategoriseerd als ‘te jong gestorven’.

Niettemin bestaat er overduidelijk en onmiskenbaar de mogelijkheid dat je ontwaakt uit de Droomstaat en wel weer terugkomt — en om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee waarom dat is. Ik geloof niet in een doel of een missie en kan daarom geen plausibele reden verzinnen waarom iemand die is ontwaakt uitde Droomstaat weer terugkeert in dat lichaam, in die ‘rol’, op deze speelplaats. Ik plaats dit onder het label: Shit that apparently happens!

… Misschien dat ik daar later nog iets over schrijf.