Nieuws 2016:
19-12-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Ik Hoef Niets Te Doen"
"In Een Cursus in Wonderen staat in het Hoofdstuk ‘Ik hoef niets te doen’ (18 VII-7): “Wie niets hoeft te doen heeft geen behoefte aan tijd. Niets doen betekent rusten en binnenin je een plaats maken waar de activiteit van het lichaam niet langer aandacht eist.”"

17-12-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Persoonlijke Noot #11"
"Er zijn nog steeds “knopjes” waar mensen op kunnen drukken, waarna “ego” zijn kans grijpt en het lichaam-geest-complex het gevoel geeft dat het “persoonlijk” is. Dit lichaam-geest-complex kan zich dan heel erg opwinden en de hele wereld bij elkaar schelden, en dit kan extreme vormen aannemen… tot er weer wordt ingezien dat er geen opwinden is en geen lichaam-geest-complex, niets persoonlijks, geen ego en geen knopjes."

07-12-2016
Nieuwe Video op "Autolyse You Tube"
"Video 1: Ontwaken."
De eerste video in (waarschijnlijk, vermoedelijk) een serie van video's over de verklaring van de termen.

04-12-2016
Autolyse Video Kanaal


28-11-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Persoonlijke Noot #10"
"In alle oprechtheid heb ik in feite nog 30 jaar aan 365 dagen over waarmee ik eigenlijk niet zoveel kan. Het leven in zijn algemeenheid doet me weinig en mijn leven specifiek doet er op geen enkele manier toe. Ik beleef er over het algemeen genomen geen plezier aan, en heel af en toe wel; een 80-20 ratio als ik het positief benader, een 90-10 ratio als ik dat niet doe."

20-11-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Gemanipuleerde Perceptie En De Matrix"
"Soms wordt me wel gevraagd: ‘Oké, dan ben je ontwaakt, dan weet je dat WAARHEID bestaat en dat alles hier onwaar is en dus niet bestaat en illusie is… Maar wat heb je daar aan?’ Ik wil dat proberen uit te leggen. Het wordt een lang verhaal, maar het is wel een belangrijk verhaal. Ik denk dat het de moeite waard is om te lezen als je gelooft dat je in een wereld leeft vol oorlog, honger en milieuvervuiling en waarin mensen elkaar verschrikkelijke dingen aandoen."

14-11-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Gedachtegangetje"
"Wanneer een menselijk lichaam geboren wordt in deze Droomstaat-wereld, worden er in eerste instantie labels opgeplakt. Mens, man of vrouw, zoon of dochter, broer of zus en een naam. Dat zijn de uitgangspunten die voor waar worden aangenomen en waaraan niet wordt getwijfeld."

07-11-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"De Lens Die We 'Ik' noemen"
"Het hele probleem van het bespreken van ‘wat is en wat niet is,’ is het feit dat we allemaal leven in- en redeneren vanuit ‘wat niet is’ en niet in staat zijn te ervaren ‘wat is’ waar uiteindelijk alles en wij allemaal toe behoren. Bij alles wat gezegd wordt, redeneren we vanuit dat verkrampte standpunt dat we ‘mens’ of ‘ik’ of ‘mijzelf’ noemen, omdat we geloven dat we dat specifieke kleine punt van perspectief zijn."

26-10-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Geen Communicatie"
"Er zijn twee werkelijkheden. Eén van die twee is waar en de ander niet. De enige ware werkelijkheid kunnen we niet ervaren omdat het is wat wij zijn en wat alles is (het is één ‘iets’ en voor ervaren heb je twee nodig waarbij het ene het andere ervaart en/of visa versa), en de onware werkelijkheid ervaren we elke dag als de realiteit waarmee we (schijnbaar) te maken hebben."

15-10-2016
Mededeling!
Ik had op Facebook een pagina, de "Autolyse Nederland Pagina", maar deze wordt sinds vandaag niet meer gebruikt en na een denkpauze van 14 dagen (Facebook regels) definitief verwijderd.

Vanaf vandaag worden alle berichten gerelateerd aan de website www.autolyse.nl en de weblog www.autolyse.nl/weblog op één pagina, Autolyse Autolysis, geplaatst.

10-10-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Mental Note'"
"Op het Facebook-account van ‘Autolyse’ schrijf ik af en toe korte opmerkingen die me te binnen schieten, met het idee dat, als het daarna nog in mijn hoofd blijft zitten, ik er dan iets meer over moet schrijven. Zo schreef ik kort geleden een “mental note” op Facebook en die ging als volgt:

Dat wat je bent kun je niet zien of ervaren, omdat “dat” wat jij bent het zien en het ervaren is én dat wat gezien en ervaren wordt is. En niet alleen ben jij “dat,” alles is “dat.” En dat is alles."

01-10-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Het Eeuwige Spel Van Het 'Ego'"
"Uiteindelijk, zo blijkt, is het steeds weer zo dat, hoewel alles onpersoonlijk is, ik (als het IK/BEWUSTZIJN dat ik ben en alles is) toch elke keer weer heel langzaam wegzink in de illusie dat het persoonlijk is. Je zou denken dat dit niet meer gebeurt wanneer je ‘wakker’ bent, maar schijnbaar is niets minder waar… of ik ben nog niet ‘wakker’ genoeg, dat kan ook."

17-09-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Waarom Ik Doe Wat Ik Doe"
"Ik begrijp dat wat ik doe, met de Autolyse website en het schrijven voor deze blog, wellicht mijn berichten op Facebook en sinds kort dat Forum, verkeerd kan worden uitgelegd — nee, herstel: veelal verkeerd wordt uitgelegd. Op zich interesseert me dat niet zo heel veel, maar misschien is het wel een goed idee om eens even stil te staan bij mijn motivatie en beweegredenen."

10-09-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Hoe Het Zit"
"Hoe het zit, wat dit is en wat wij zijn, is werkelijk heel erg simpel. Het enige lastige is dat onze hele wereld zo geconstrueerd is dat het heel moeilijk zichtbaar is en vooral heel erg ongeloofwaardig. Hoewel ik het met dat laatste niet helemaal eens ben, omdat we blijkbaar geen enkele moeite hebben om in een God die alles creëert en een Big Bang waaruit alles is voortgekomen te geloven… en dat vind ik dan weer ongeloofwaardig."

02-09-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Vraag!"
"Een vriendin vroeg mij wat ik doe, waarin ik geloof, wat ik werkelijkheid maak, om mijn leven en het leven dragelijk te maken voor mijzelf. Dit lijkt een ongevaarlijke vraag, maar als je hem werkelijk serieus probeert te beantwoorden kom je jezelf genadeloos tegen. Om er achter te komen wat je doet om het dragelijk te maken, moet je eerst vaststellen wat het is dat je dragelijk wilt maken en waarom dat in den beginne ondragelijk zou zijn."

27-08-2016
Nieuwe Service van Autolyse.nl
Autolyse Forum

Vanaf vandaag heeft Autolyse.nl ook een Forum. Op dit Forum kun je vragen aan mij stellen of een gesprek aangaan met andere mensen die ook bezig zijn met Autolyse of een andere methode gebruiken. Men kan in het Nederlands en het Engels schrijven.

Om te kunnen praten, of eigenlijk te schrijven, met mij of andere mensen op het Forum moet je je wel registreren. De Forum regels zijn vrij simpel en het zijn er niet veel, dus mijn hoop is dat iedereen zich daar ook aan houdt.

Het is een extra service. Hieronder staat de link (ook te vinden in de rechterbalk van de site).

07-08-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Programma's"
"Het leven —in het algemeen en persoonlijk— is een programma. Je wordt geboren, doet iets (eten, drinken, poepen, piesen, neuken, werken, whatever), en gaat dood. Of je staat ‘s ochtends op, doet iets (eten, drinken, poepen, piesen, neuken, werken, whatever), en gaat weer naar bed."

03-08-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Gevoel En Emotie"
"Ik kan me niet herinneren of ik het ooit over het verschil tussen gevoel en emotie heb gehad. In de taal worden de twee door elkaar heen gebruikt, alsof ze ongeveer hetzelfde betekenen, maar er is een groot verschil."

27-07-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"De Angst Voor Het Niet Zijn"
"De mens is een uitzonderlijk wezen, het enige wezen dat niet 100% draait op instincten maar zelf dient te beslissen wat wel en wat niet. Hierdoor kan de mens terugdenken (resultaten uit het verleden afwegen) en vooruitkijken (wat zouden de mogelijke resultaten kunnen opleveren). Hierdoor is de mens ook het enige wezen dat kan verzinnen dat het dood gaat, of kan bedenken dat het dood zal gaan omdat het de dood van een ander wezen kan projecteren op zichzelf."

25-07-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Paradigma Kloof"
"Op een gegeven moment, zo zou je denken, moet je ophouden met het geloven in Sinterklaas, maar schijnbaar is niets minder waar. De meeste mensen doorlopen hun hele leven gelovend in sprookjes en fantasieverhalen. Ze staan ‘s ochtends op en beginnen met geloven dat de afbeelding die ze in de spiegel zien daadwerkelijk zijzelf zijn en dat de persoon die zij zijn van belang is en iets moet doen met dat leven dat het heeft; een leven waarvan ze ook geloven dat het absoluut waar is."

20-07-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Het "Verlichte" Perspectief"
"Ik denk dat ik maar eens arrogant moet gaan doen en een poging ga wagen om te beschrijven wat het verlichte perspectief is en hoe alles er vanuit dat perspectief uitziet. Dit ongeacht wat ieder ander er van zegt — verlicht of niet verlicht — en puur en alleen beschreven vanuit mijn eigen perspectief."

08-07-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Ego, Maya En Valse Zelf"
"Ego en Maya zijn geweldig. Ze laten ons denken dat ze twee verschillende entiteiten zijn — Ego (ik, ik, ik) in ons en Maya (de illusie) buiten ons — waardoor we niet precies weten waar we het moeten zoeken wanneer we willen ontwaken uit de droomstaat. Maar ze zijn één en hetzelfde (in ons, want er is niets buiten ons) en het zijn niet eens entiteiten."

21-06-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"Ons Leven Op Aarde"
"Het is niet zo dat de illusie van vaste vorm, wij in dit universum, niet bestaat, het enige is dat het niet waar is. Dus —en hier hebben we alweer een paradox— hoewel het niet bestaat omdat het niet waar is, bestaat het wel omdat we het ervaren. Simpelweg zeggen dat er alleen denkgeest is, of alleen de illusie van vorm, of alleen de droomstaat, verwijdert niet de ervaring van vaste vorm, werkelijk leven en dood en het feit dat wij er middenin lijken te zitten."

03-06-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Goed Fout
"Goed, juist, fout of verkeerd zijn niets anders dan woorden die we gebruiken om de mening die wij over een gebeurtenis, een mening of iemand hebben te uitten of vorm te geven. Het zegt nooit iets over de gebeurtenis, de mening of die iemand en heeft geen enkele basis in waarheid."

25-05-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Vorm En Inhoud
"Even een korte opmerking over vorm en inhoud. Veel zoekers geloven dat hetgeen een “leraar” zegt (zijn onderwijs) en dat wat een “leraar” doet (zijn handelen) niet tegenstrijdig mag zijn. Wanneer dat wel zo is en het handelen van de “leraar” staat haaks op zijn onderwijs, dan focussen veel zoekers op zijn handelen (de vorm) en wordt zijn onderwijs (de inhoud) als ongeloofwaardig bestempeld."

21-05-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Mayamusement
"Het hele schouwspel van Maya (“mayamusement”) is er op gericht om de aandacht op mij als lichaam en geest te blijven richten. Ik doe dit of dat, ik denk dit of dat, ik zeg dit of dat, ten opzichte van iets of iemand anders. Het enige doel hiervan is om mijzelf als afgescheiden te ervaren."

07-05-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Volledig Absoluut Verlicht
"Verlichting is een lastig begrip dat ik zelden gebruik omdat 99% van de ‘spirituele mensen’ er een verkeerd idee van hebben. Veel van hen veinzen verlichting en een paar van hen hebben een ‘verlichtingservaring’ gehad, slechts weinigen zijn werkelijk verlicht. Evenzogoed zijn deze mensen zo in de war dat ze daadwerkelijk geloven dat ik het over hen heb als ik spreek over totale of absolute verlichting. Vandaar dat ik het woord weinig gebruik."

21-04-2016
28-04-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Er Is Niets Gebeurd En Alles Is Al Gebeurd
"Er is geen wereld, geen tijd en geen ruimte. Afscheiding van ‘dat wat één is’ is onmogelijk en die gekke gedachte, het domme idee van ego dat dit mogelijk zou zijn, is hersteld voor het uitgevoerd kon worden. Er is nooit iets gebeurd! Er is geen wereld en geen tijd en geen ruimte."

21-04-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Wie Ben Ik En Waar Is Die Ik
"Dinsdagavond, voor het slapen gaan, stelde ik mij, na een aantal dagen van depressief gevoel, de vragen: “Wie ben ik om te willen dat het anders moet zijn?” en “Waar is dan die ik die ik denk te zijn?”"

13-04-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
De Wereld Als Afleiding
"Dankzij vriendin Marije verzon ik een reactie op een bericht dat ze ergens had geplaatst: ‘De wereld heeft als enig doel om je af te leiden van de waarheid dat er geen wereld is.’ Het punt is namelijk dat er geen wereld bestaat. Dat klinkt gigantisch, en dat is het ook, maar er is geen wereld!"

06-04-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Niemand Heeft Ooit Iets Gedaan
"Zodra een mens, ieder mens, iets doet, wordt er de gedachte ‘Dit doe ik omdat [..]’ er aan toegevoegd, waarna de ego-denkgeest (of gewoon ‘ego’) er ‘Ik heb dit gedaan omdat [..]’ van maakt om het idee te creëren dat die mens, ieder mens, het eerst heeft bedacht of gedacht en het pas daarna heeft gedaan."

26-03-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Het Is Wat Is
"Gisteren een gesprek gehad met iemand die ik tot dan toe nog niet kende, maar sinds gisteren dus wel. Laten we hem M.B. noemen. Dat is verder van geen belang, maar voor de goede orde. We zouden een uurtje met elkaar praten over de zaken waarover ik het hier ook heb, maar uiteindelijk zijn we bijna 2 uur aan het kletsen geweest. Ergens tegen het einde van het gesprek kwamen we terecht op de volgende, bijna Cruijffiaanse (R.I.P.) conclusie: “Het is wat is tot het niet meer is.”"

20-03-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Persoonlijke Noot #7
"Dit wordt een (hopelijk kort) aanmatigend stuk, maar het moet gezegd worden. Aangezien ik de website www.autolyse.nl heb opgezet en hier al die artikelen schrijf, schijnt het in de ogen van sommige andere mensen te lijken alsof ik iets weet en heb dat zij willen weten en hebben en dat ik hen kan helpen dat te bereiken. Een aantal mensen benaderen mij alsof ik een goeroe of leraar ben."

12-03-2016
Dank!
Gerardina Petronella, heel erg bedankt voor de gulle donatie.

07-03-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Alles Is Psychosomatisch
"Alles is psychosomatisch, behalve ‘DAT wat IS’. Om te ‘begrijpen’ wat dat betekent, moet ik eerst even verklaren wat ‘psychosomatisch’ is. Veel mensen denken te weten wat psychosomatisch inhoudt, maar dat komt voort uit wat daarover gezegd wordt in de media of wat hen geleerd is."

21-02-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Wat Levert Ontwaken Uit De Droomstaat Mij Op?
"Wat levert ontwaken uit de droomstaat (of verlichting, wat in principe een verkeerd woord voor hetzelfde is) mij op? Ik denk dat het goed is die vraag te beantwoorden voor jezelf, omdat vrijwel iedereen er aan begint met een specifiek idee dat ze hebben over “ontwaken/verlichting”."

17-02-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
De Drie-eenheid Van De Ego-denkgeest (2)
"Ik ben tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk niet belangrijk is hoe ik tot het idee van de vorige blog gekomen, omdat het “hoe” er niet toe doet. Maar om de belofte na te komen zal ik het even kort opschrijven."

13-02-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
De Drie-eenheid Van De Ego-denkgeest (1)
"De ego-denkgeest is wat je doet geloven in afscheiding. Haar enige taak is ten koste van alles dat geloof in afscheiding in stand te houden. Om dit te kunnen doen moet zij je doen geloven dat alles wat onwaar is echt waar is en zij moet er voor zorgen dat alles wat echt waar is niet gezien wordt."

06-02-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Persoonlijke Noot #6
"Het voelt alsof mijn laatste aardse droomstaat “hobby” ook aan het wegvallen is: het proberen uit te leggen wat “DAT wat IS” is. Een paar dagen geleden had ik een ervaring die ik het beste kan beschrijven als het absolute einde van tijd en ruimte waardoor het enige dat overbleef “DAT” was — het laatste en enige observatie- en ervaringspunt dat niet gekend of geobserveerd kan worden."

31-01-2016
Nieuwe Blog op "Autolyse"
De Film Analogie
"Een veel gebruikte analogie ten opzichte van het leven is die van de bioscoop. Wanneer we naar de bioscoop gaan om een film te bekijken, dan besluiten we om voor de tijdsduur van de film te kiezen voor de opschorting van ongeloof. We weten dat wat we gaan zien niet waar is, want het is maar een film, maar voor de tijdsduur van de film doen we net alsof het wel waar is."

22-01-2016
Dank!
W. Mosk, heel erg bedankt voor de gulle donatie.

08-01-2016
Dank!
Ik wil via deze weg graag iedereen bedanken die via deze site een boek heeft aangeschaft bij Bol.com. Dankzij de commisie die Bol.com mij heeft uitgekeerd is het mogelijk om deze website het komende jaar geheel kostenvrij te laten draaien.

Mijn dank is groot en oprecht.








afspraak






© Frits Spoelstra / Snips.nl