Hier zal ik het nieuws en de wijzigingen ten opzichte van deze website vermelden. In principe moet de site compleet zijn, maar soms verandert er iets of wordt er iets toegevoegd.29-12-2020
Dank je wel, Marije!
Heel erg bedankt voor je donatie, en je mooie woorden:

"Een kleine bijdrage voor de beste methode op aarde om zelf te leren denken, voor zover als mogelijk."

29-04-2019
Dank je wel, Sheila!
Heel erg bedankt voor je donatie.

04-03-2019
Nieuwe Mobiel Vriendelijke Website!
AUTOLYSE CURSUS
Iedereen die Autolyse wil doen en gebruik wil maken van mijn cursus, kan dat nu ook overzichtelijk en gebruikersvriendelijk doen via de onderstaande link of via www.autolyse.nl/mobiel!

21-10-2018
Dank je wel, J. Sier!
Heel erg bedankt voor je donatie.

03-10-2018
Nieuwe Website!
DROOMSTAAT - AUTOLYSE
Ik heb een nieuwe website opgezet en dat is vanaf nu mijn ‘officiële’ overkoepelende website waaronder AUTOLYSE.NL en de weblogs AUTOLYSE WEBLOG en IN DE ZANDBAK vallen.

Deze site is opgezet voor het geven van algemene informatie over wie ik ben, wat ik doe en wat ik te bieden heb. Het uitgangspunt is dat de natuurlijke staat van elk personage op aarde — wat ik ervaar als een Droomstaat — het recht heeft tot ontwaken uit die Droomstaat, wanneer dat personage dat schijnbaar wil.

29-09-2018
Dank je wel, Anouchka!
Heel erg bedankt voor je gulle donatie.

28-08-2018
Nieuwe Service van Autolyse.nl
EEN AFSPRAAK MAKEN?
Wanneer je bezig bent met Autolyse, om er achter te komen wat waar is door te onderzoeken wat niet waar is, bestaat er de kans dat je vastloopt. In zo'n geval kan een gesprek met iemand die bekend is met de materie behulpzaam zijn.

02-09-2018
Dank je wel, Dieter!
Heel erg bedankt voor je donatie.

08-08-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"DE HANDELING TOT WORDEN"
"Het idee “er is alleen dat wat is” of “er is alleen wat is” is mijns inziens niet correct — of beter gezegd: we kunnen dat niet voor waar aannemen. In mijn persoonlijke ervaring is er namelijk letterlijk niet iets; waarbij ik ‘iets’ zie als fysiek, tastbaar en vooral aantoonbaar. In mijn optiek is er geen wereld en is er nooit iets gebeurd."

06-08-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"DROMEN & DE DROOMSTAAT"
"Dit is overduidelijk een onderwerp dat ik hier moet bespreken in plaats van op de weblog In De Zandbak. Terwijl ik het al vele malen gehoord, gelezen en ook gezien heb, werd het me gisteren opeens duidelijk. Waarschijnlijk brak het deze keer volledig door omdat het denken of het denksysteem het niet te pakken kreeg."

In De Zandbak

Nieuwe Weblog: In De Zandbak
Een persoonlijke beleving en beschrijving van hoe het is om te leven in een wereld wanneer er geen wereld is, of anders gezegd, hoe een menselijk volwassene het leven ervaart in een wereld vol menselijke kinderen.

In principe wordt er elke dag een tekst geschreven, dus als het je interesseert, kom dan geregeld even spelen "In De Zandbak".


01-04-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"MISVERSTAND"
"Een veel voorkomend misverstand is, in mijn beleving, de aanname dat, als dit alles een Droomstaat is, dus vergelijkbaar met een droom, jijzelf de dromer bent. Met andere woorden, “ik droom deze droom en wanneer ik me bewust word van het feit dat dit een droom is, dan kan ik de droom beïnvloeden en er een leukere of mooiere droom van maken.”"

14-03-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"HET GEBEUREN"
"Binnen Nondualisme, Advaita en zeker ook New Age kringen wordt beweerd dat alles gebeurt zoals het gebeurt, vanwaaruit de gevolgtrekking ontstaat dat er geen vrije wil bestaat en dat wij niets kunnen doen. Vanuit de redenatie dat alles gebeurt zoals het gebeurt is de gevolgtrekking logisch, alleen klopt de redenatie niet, waardoor de gevolgtrekking ongegrond is; met andere woorden, FOUT!"

12-03-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"HET BORDSPEL"
"Stel, we zijn met vrienden en/of familie een bordspel aan het spelen. Voor de duur van dat spel doen we alsof we onze pion op het bordspel zijn. We kunnen winnen of verliezen, we kunnen in de gevangenis terecht komen of failliet gaan, we kunnen het hele spel in leven blijven maar ook halverwege doodgaan (al naar gelang het spel dat we spelen)."

05-03-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"WAT TE DOEN?"
"Stel, je gelooft een zoeker te zijn — en als je mij volgt en leest is de kans groot dat je een zoeker bent — en je bent op zoek naar spirituele verlichting-bevrijding-ontwaking — en opnieuw, als je mij volgt en leest is de kans groot dat je zoiets zoekt. Wat moet je dan doen?"

18-02-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"WAT MAAKT HET UIT?"
"Een vraag die mij best wel vaak wordt gesteld is: “Wat maakt het uit of ik wel of niet geloof dat dit leven, deze realiteit, waar of niet waar is?” En soms komt deze vraag in de volgende variatie: “Wat maakt het uit of ik wel of niet geloof dat ik wel of niet dit lichaam en dit personage ben?” Het lijkt me wel een idee om te kijken of ik die vraag hier kan beantwoorden."

14-02-2018
Dank je wel!
M.A.C. Ruygers
Heel erg bedankt voor je donatie.

13-02-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"IETS OF NIETS DOEN"
"Alles wat je doet heeft als enig doel te bewijzen dat jij hier nu werkelijk bent. Dat het niet waar is dat je hier bent, doet er niet toe, omdat, zolang je hier schijnbaar bent, jij niet niets kunt doen en alleen bezig kunt zijn met bewijzen dat je hier bent; ook al is dat niet waar. Zelfs wanneer je niets doet doe je iets, namelijk “niets”. Er is geen uitweg, je bent letterlijk “fucked!” tot het moment waarop je lichaam schijnbaar sterft."

27-01-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"ALLES BEGINT EN EINDIGT MET JOUZELF"
"Er is niemand anders dan jijzelf en het verhaal van ‘leven op aarde in een universum’ eindigt wanneer jijzelf de laatste adem uitblaast; ook al zal jijzelf dat moment niet werkelijk meemaken. Je geboorte is je verteld door anderen die schijnbaar al langer leven dan jijzelf, en dat je sterft heb je aangenomen, aangezien er schijnbaar mensen om je heen sterven. In werkelijkheid was er niets voor jou en zal er na jou niets zijn."

24-01-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"ER IS GEEN WERELD"
"Het probleem met verlichting, bevrijding, ontwaken, of hoe je die staat (die geen staat is) ook maar wilt beschrijven, is het geloof een ‘ding’ te zijn (het lichaam) dat iets mist. Het probleem met de zoektocht naar dat schijnbare ‘gemis’ is dat iedereen al verlicht, vrij of wakker is. Dat wat je zoekt ben je al, dus waarnaar ben je dan nog op zoek?"

18-01-2018
Gratis E-boek serie "Snips' Autolyse"!
De gehele weblog als PDF bestand!
De teksten van de weblog "Autolyse" zijn omgezet naar PDF bestand om gelezen te kunnen worden als een E-boek.

De serie bestaat uit 12 delen en is te downloaden middels deze link: www.autolyse.nl/ebook.

09-01-2018
Dank je wel!
Marije de B.
Heel erg bedankt voor je donatie, ik zal zorgen dat het goed besteed wordt.

06-01-2018
Dank je wel!
Rianne D.
Heel erg bedankt voor je donatie. Hiermee kan ik de website weer een hele tijd draaiende houden.

03-01-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"2018"
"Ik heb het idee dat ik alles wel gezegd heb en dat er niet zo heel veel meer is te vertellen. Ik heb ook het gevoel dat ik niet meer zoveel hoef te schrijven om mijzelf er aan te herinneren hoe het schijnbaar in elkaar steekt. De ‘realisatie’ voelt gestabiliseerd en er is de ervaring dat dit het is, en oké, dat is het dan."

AANRADER!
PAUL HEDDERMAN VIDEO'S

PAUL HEDDERMANHet hieraan voorafgaande nieuws bekijken?

Ga naar:


"NIEUWS ARCHIEF"
afspraak


Frits Spoelstra / Snips.nl