SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Geen Twee — (06-01-2015)

Vanochtend werd ik wakker met de oneliner:

"Alles is wat het niet is en wat het wel is is het niet."

Het vervelende van de denkgeest is dat het altijd iets van iets maakt wat het niet is. De ego-denkgeest maakt van alles wat het niet is en als je de "basis waarheid" niet tot je kunt nemen, het niet kunt absorberen of zelfs accepteren, dan zul je nooit werkelijk ontwaken.

De "basis waarheid" is ongekend simpel en iedereen die een beetje met spiritualiteit speelt moet het al zijn tegengekomen. Het is wat "Non-Dualisme" betekent. Het is wat "A-Dvaita" betekent (we zeggen en schrijven tegenwoordig "Advaita", maar het hoort "A-Dvaita" te zijn). Non-Dualisme en A-Dvaita betekenen beiden "Geen-Twee", en dat is de "basis waarheid", dat is wat het is.

De ego-denkgeest maakt er dan iets anders van. De ego-denkgeest vertelt ons dat, als het geen twee is, het één moet zijn. Vervolgens gaat de ego-denkgeest je vertellen dat alles één is, of alles is liefde, of alles is God, of alles is waarheid… etc.

Nee, dat is het dus niet, want dat wat het is kan niet uitgedrukt worden in woorden, omdat alle woorden vanuit de ego-denkgeest komen en vanzelf niet uitdrukken wat ze lijken te zeggen. Daarom is het "geen-twee". Het zegt niet wat het wel is, omdat dit niet onder woorden te brengen is; het geeft aan wat het niet is — vandaar Non-Dualisme en A-Dvaita: GEEN-TWEE!

Nu gaat de ego-denkgeest meteen weer aan de slag door te stellen dat "Drie" ook "Geen-Twee" is, maar iedereen die deze kant op wil gaan, zal nooit ontwaken en wil dat waarschijnlijk ook helemaal niet. "Geen twee" is overduidelijk, het zegt "niet duaal" en "geen tegenovergestelde", en het is het belangrijkste ingrediënt om wakker te kunnen worden.