SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Angst Voor De Dood? — (21-08-2015)

Alles is terug te voeren op de angst voor de dood. Zelfs als we ons daarvan niet bewust zijn, zelfs als we het ontkennen en zelfs als we allerlei bewijzen aanvoeren waarom het niet zo is. Alles draait om de dood en onze soms bewuste maar vaker onbewuste angst daarvoor.

Alles wat we vinden dat we moeten doen, doen we omdat we er na onze dood geen tijd meer voor hebben. Alles wat we voelen, voelen we omdat we het niet meer kunnen voelen als we straks dood zijn: "Als ik straks dood ben, dan heb ik 'dit' niet gedaan, heb ik 'dat' niet tegen 'die en die' gezegd, heb ik het niet goedgemaakt met 'zus en zo', heb ik 'dat' niet bereikt, heb ik die auto niet gekocht, heb ik niet… heb ik niet… heb ik niet…" Et cetera.

We moeten alles bereikt hebben voor die dood, alles gedaan hebben voor die dood, alles rechtgetrokken en alles gezegd hebben voor die dood en dat maakt ons en ons leven compleet krankzinnig; maar die dood is net zo'n illusie als dit leven, want: of alles hier is illusie of niets hier is illusie. 'Half-half' bestaat niet.

Het is de dood die ons en ons leven zo gestoord maakt, omdat we ons op één of andere manier wijs hebben gemaakt dat we maar een korte tijd hebben om te doen wat we geloven dat we moeten doen, puur en alleen omdat we dat in ons stompzinnige hoofd hebben gehaald… en dat is bullshit. De dood is bullshit, en de angst voor dood is bullshit, dus alles wat we denken dat we moeten doen is bullshit.

Omarm de dood en haal zo de angel uit iets wat niet werkelijk bestaat, het maakt het leven werkelijk makkelijker en minder krankzinnig. Hoe doe je dat? Dat heb ik al eens geschreven, en dat kun je hier vinden: "MEMENTO MORI (www.autolyse.nl)"