SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Wat Levert Ontwaken Uit De Droomstaat Mij Op?
— (21-02-2016)

Wat levert ontwaken uit de droomstaat (of verlichting, wat in principe een verkeerd woord voor hetzelfde is) mij op? Ik denk dat het goed is die vraag te beantwoorden voor jezelf, omdat vrijwel iedereen er aan begint met een specifiek idee dat ze hebben over "ontwaken/verlichting".

Je mag zelf invullen wat dat idee is, ik ga dat niet voor je doen omdat het niet uitmaakt wat jij en ik invullen… het is namelijk allemaal niet waar. Ik ga dus meteen naar het antwoord op de vraag "Wat levert ontwaken/verlichting een persoon op?" en het antwoord is:

NIETS!

De meeste mensen beginnen aan de zoektocht naar ontwaking/verlichting omdat het leven dat ze leiden niet is wat ze willen en ze hopen dat het na het ontwaken, na de verlichting, beter zal zijn. De fout in deze denkwijze is de aanname dat 'De Persoon' die wil ontwaken, 'De Persoon' die verlichting zoekt, bestaat. Die 'Persoon' bestaat niet, WIJ bestaan niet, JIJ bestaat niet, IK besta niet. "ER IS GEEN WERELD", zoals Een Cursus in Wonderen zo duidelijk stelt.

Het ontwaken of die verlichting kan niet 'iemand' iets opleveren, omdat er niet 'iemand' is. Dus waarom dan wakker of verlicht worden? Er is niemand die daar voor kiest en iedereen die zegt dat hij of zij wakker of verlicht wil worden, wil eigenlijk alleen maar een leuker leven voor de persoon die zij ten onrechte denken te zijn. Zij willen niet wakker of verlicht worden, zij willen een leukere droom.

Helaas is er geen leukere droom… DIT is het voor zover het de droomstaat betreft. Je kunt het wel als leuker ervaren, maar dat is slechts een ervaring en elke ervaring is niet waar. Maar stel dat je het als 'leuker' wilt ervaren, dan is nog dieper in slaap vallen of helemaal wakker worden de enige twee opties die je hebt.

Als je een diepere slaap wilt, dan stel ik voor dat je nu meteen stopt met zoeken naar ontwaking of verlichting en je gaat verdiepen in het grote aanbod van New Age Bullshit, zoals "The Law of Attraction" (beter verwoord als "The Law of Distraction"), waarmee je een nog grotere leugen van jezelf kunt creëren in een nog diepere droomstaat.

Maar als je echt wakker wilt worden, dan kun je dat alleen maar heel erg graag willen en intens hopen en bidden dat het je mag overvallen… het nadeel is dan wel dat 'jij' er na ontwaking/verlichting niet meer toe doet en de wereld om je heen niet 'leuker  hoeft te zijn, omdat 'jij' en 'die wereld' overduidelijk niet werkelijk bestaan.

Ik vermoed dat beide opties niet zijn wat je wilt horen.

Well… Tough shit man! Get over it!