START WELKOM INHOUD NIEUWS WEBSITES CONTACT DONEREN

TEKSTEN:
ARCHIEF INDEX

BLOGS:
SNIPS' AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS

CURSUS:
AUTOLYSE
MEDIA: STREETLIFE PICS
STREETLIFE VIDS
E-BOEKEN
AUTOLYSE VIDS
MUZIEK

NIEUWS ARCHIEF
FACEBOOK

VERVERSEN
 SNIPS' AUTOLYSE
Over Ego En Jou — (15-02-2017)

Wanneer je wilt zien wat is, in plaats van zien wat niet is — kortom: als je echt een kans wilt hebben om wakker te worden — dan is het van belang om je in elke cel van dat lichaam van je te realiseren dat wat jij altijd hebt gedacht te zijn, slechts is wat de ego-denkgeest jou doet geloven dat jij bent.
Noot: Ego-denkgeest, kortweg “ego”, is wat de Engelsen “mind” noemen en dient dus niet verward te worden met “het denken”. Het is niet iets wat plaatsvindt in je lichaam of geest, maar iets dat je lichaam en geest heeft overgenomen en controleert. Dat is niet goed of fout, het is gewoon zoals het is.
Simpel gezegd: daar waar jij denkt en gelooft dat jij iets doet, iets denkt, iets wilt, iets voelt, iets proeft, iets hoort (et cetera), is het slechts zo dat er gedaan, gedacht, gewild, gevoeld, geproefd, gehoord WORDT… waarna de ego-denkgeest jou wijsmaakt dat jij degene bent die het doet, denkt, wilt, voelt, proeft, hoort. En dat terwijl JIJ er geen jota mee te maken hebt. Het gaat letterlijk buiten jou om.

Kort gezegd: dat wat denkt iets te doen en gelooft daar verantwoordelijk voor te zijn, ben jij niet, maar dat is ego-denkgeest dat jou doet geloven dat jij het doet en daarvoor  dus vanzelfsprekend verantwoordelijk bent.

Mediteer daar maar eens op, het is letterlijk “mind”-blowing.