SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Waar Is Waldo? — (20-05-2017)

Op Facebook, waar ik vaak mijn korte berichten plaats op het moment dat ze bij ‘mij’ binnenkomen, schreef ik:
“Ik heb geen wensen en verwachtingen meer, ik wil niets en zie geen doelen om te bereiken. Daarom hoef ik mijn leven niet te leven, maar leeft het leven mij. Een rivier maakt zich ook niet druk om de stenen in de bedding of de obstakels die het tegenkomt.”
Het hebben van wensen schept verwachtingen, en altijd in de toekomst… dat lijkt me logisch. Ik wens ‘dit’ en daarom moet ik ‘dat’ doen om ‘dit’ te bereiken of te manifesteren. Dat is niet nu leven, dat is nu bezig zijn met een toekomst die niet bestaat en misschien zelfs nooit zal bestaan — en in dat laatste geval zal de verwachting omslaan in teleurstelling.

Teleurstelling levert automatisch spijt op en op dat moment leef ik weer in het verleden; want als ik toen ‘zus en zo’ had gedaan, dan zou ik nu ‘dit’ (‘dat’ wat ik toen wenste) hebben gehad. Dus eerst leef ik met wensen en verwachtingen in de toekomst en wanneer die toekomst is bereikt, leef ik dankzij teleurstelling en spijt in het verleden. Elke idioot met de herseninhoud van een erwt moet kunnen inzien hoe gestoord dat is.

Ik schreef ook:
“Dit (leven zonder wensen en verwachtingen) betekent niet dat het opeens alleen maar een leuke ervaring is, dat er nu alleen maar geluk en liefde is en alleen maar goede dingen gebeuren. Het betekent blijkbaar alleen maar dat ik er geen mening over heb en vanzelf laat gebeuren wat schijnbaar gebeurt… ook als dit depressie of pijn is, dood en verderf.”
Wat het in feite betekent is dat je alleen nu kunt leven wanneer je zonder wensen, verwachtingen en ook zonder spijt leeft; ongeacht hoe dat ‘nu’ is of ervaren wordt (leuk of niet leuk). En je kunt natuurlijk alleen maar ‘nu’ leven, je kunt niet gisteren of morgen of volgend jaar leven, want je bestaat niet gisteren, morgen of volgend jaar… je bestaat nu, hier, op dit moment.

(Oké, je bestaat schijnbaar, maar toch.)

Wanneer je jouw leven leeft aan de hand van wat je wens dan schep je verwachtingen die meestal uitlopen op teleurstellingen; en dan leef je niet werkelijk, maar word je geleefd. Dat waardoor je wordt geleefd, is Ego… niets meer en niets minder. Ego is een parasiet dat zich in je hersenen nestelt en er voor zorgt dat jij denkt en gelooft dat jij dat Ego bent. Dat Ego houdt je in beweging middels het verzinnen van wensen en verwachtingen met teleurstelling en spijt, waardoor dat Ego er voor zorgt dat jij je alleen maar bezig houdt met het verleden en de toekomst.

In feite zorgt Ego er voor dat jij je met alles bezighoudt behalve dit moment, omdat dit moment, dit hier nu, de enige plek is waar jij mogelijkerwijs te vinden bent en Ego wil niet dat je erachter komt dat jij niet dat Ego bent. Jij bent dat wat je bent en niets anders, en als we dat wat je bent “Waldo” noemen, dan ben jij Waldo en jij bent hier nu en nergens anders. Dus waarom ergens anders, in de toekomst of het verleden, op zoek gaan naar waar Waldo is?