SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Spirituele Autolyse, Hoe Doe Je Dat? — (20-07-2017)

Men vraagt mij best wel vaak: “Ik wil Spirituele Autolyse doen, maar ik weet niet hoe?” Mijn antwoord is meestal iets in deze richting:
Schrijf op wat jij gelooft of denkt dat waar is en doe alsof je het aan iemand anders probeert duidelijk te maken. Blijf dit doen totdat je er absoluut van overtuigd bent dat wat je hebt geschreven absoluut waar is en je er abslouut van overtuigd bent dat die ander het absoluut begrijpt.
Vaak krijg ik dan alsnog de reactie: “ik weet niet hoe ik dat moet doen.” Die reactie is bullshit en komt niet voort uit het niet weten, maar komt voort uit angst en onzekerheid. Iedereen heeft op school geleerd om te schrijven en als je even je best doet kun je best wel een verzonnen “lezerspubliek” verzinnen.

Mijn onderwerp was de globale samenzwering van de Illuminati en hun doel “De Nieuwe Wereldorde” en mijn verzonnen “lezerspubliek” was in eerste instantie de mensen die mijn allereerste artikel lazen in het maandblad “Exposure Magazine” (link naar de Nederlandse vertaling van het Engelstalige artikel), daarna de mensen die mijn ingezonden brieven in Het Parool lazen (link naar een bloemlezing van de Parool Brieven), daarna de mensen die mijn website www.snips.nl bezochten en als laatste jij die dit hier nu leest.

Toen ik begon met schrijven wist ik niet of iemand ooit zou lezen wat ik schreef, maar als er iemand bestond die het zou lezen, dan schreef ik het voor die persoon. Dat is (Spirituele) Autolyse. Ik ben in 1991 begonnen met op te schrijven wat ik geloofde dat waar was om vanaf dat punt verder te zoeken naar wat waar is. Ik schreef zonder wakker te liggen van de mogelijkheid dat ik iets nieuws kon ontdekken dat iets wat ik eerder geloofde zou tegenspreken. Het gaat namelijk niet om jouw of mijn waarheid, het gaat er om of het waar is.
Noot: Voor alle duidelijkheid. Toen ik begon met schrijven bestond de term “Spirituele Autolyse” nog niet. Jed McKenna heeft de term verzonnen en gepubliceerd in zijn eerste boek “Spiritual Enlightenment, The Damnedest Thing” (2002) en ik heb dat pas gelezen in 2007; maar terugkijkend moet ik vaststellen dat ik Spirituele Autolyse heb gedaan zonder te weten wat het was of hoe het moest.
Houd tijdens het schrijven altijd in gedachten dat iets dat absoluut waar is, waar moet zijn voor iedereen onder alle omstandigheden. De kans dat jouw waarheid daaraan voldoet, is miniem, maar je blijft het proberen en je blijft het opschrijven aan welk publiek je dan ook verzonnen hebt. Schrijf enkel om iets te vinden wat waar is. Schrijf niet om er zelf beter van te worden, schrijf niet om er iets mee te bereiken, schep geen verwachtingen vooraf… Ga het gewoon doen.

Het probleem is namelijk niet dat iemand die Autolyse wil gaan doen, niet weet hoe het gedaan moet worden, het probleem is dat die persoon zichzelf wijsmaakt dat hij niet weet hoe het gedaan moet worden. Hij maakt zich dat wijs omdat hij bang is te falen, bang is om het verkeerd te doen, bang is dat de uitkomst niet zal zijn wat hij graag wil dat het zal zijn.

De vraag is: wil je wakker worden of wil je bang blijven? Mij maakt het geen reet uit, maar het lijkt mij een gezond idee om op te houden met jezelf in de zeik te nemen. Als je Autolyse wilt gaan doen, dan moet je het gewoon gaan doen. Kies een onderwerp, kies een publiek en ga gewoon aan de slag. Ga schrijven! Houd op met jezelf wijsmaken dat je niet weet hoe je het moet doen, want dat is een smoes om er maar niet aan te beginnen… omdat je bang bent. Fuck bang zijn! Ga schrijven!

(Voor meer info over Spirituele Autolyse en zelfonderzoek: www.autolyse.nl)