SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Dinsdag en Donderdag in ARTIS — 220218

De dins- en donderdagen van mijn weken staan in het teken van mijn vrijwilligerswerk bij dierentuin ARTIS in Amsterdam. Daar ga ik dan rond half twaalf naar toe en dan ben ik rond half vier weer thuis.

Werken in ARTIS is voor mij ontspanning. Ik ga er naartoe en ik weet wat ik daar ga doen. Ik hoef me niet anders voor te doen dan de vrijwilliger die een oogje in het zeil houdt, een praatje maakt met bezoekers en vragen beantwoordt over de dierentuin en de dieren. Als ik daar ben dan ‘heb’ ik een functie, ‘heb’ ik een ‘rol’ te spelen en kan ik mijn ‘standaard-Frits-zijn’ even vergeten.

Het was bovendien ook nog eens prachtig weer. Lekker fris, strakblauwe lucht met veel zonneschijn en niet al teveel wind. Ik mocht deze shift ook nog buiten op het Lemuren-eiland staan bij de Rode Vari’s, wat met dit weer heerlijk is… dus ik heb over deze donderdag helemaal niets te klagen.

Ik heb zelfs nog even kunnen praten met S.v.R.* die meestal niet een shift draait wanneer ik een shift draai; ons rooster loopt niet synchroon, zoals dat heet. Als ze al op dezelfde dag als ik werkt, dan ‘zwaaien we even tijdens de aflossing’ (als het ware), dus het was leuk dat ze nu dezelfde dienst draaide als ik.

Saai hè? Nou ja, het is niet anders. Voor mij zijn dit soort dagen een heerlijkheid en die heb ik nodig als ik het standaard leven wil kunnen overleven.


Voetnoot: Ik gebruik initialen van de namen van de mensen die ik hier vermeld, tenzij het bekende Nederlanders zijn. Wanneer personen dezelfde initialen hebben, dan staat er een 1 of 2 achter al naar gelang de volgorde van eerste ontmoeting.