SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Conflict of Iets Anders — 030318

Over het algemeen genomen ben ik wel zo “volwassen” dat het me niet meer werkelijk raakt als iemand anders een negatieve of boze mening over mij heeft… behalve als dit iemand is waarom ik geef. Het is al wel minder, of milder, geworden. Waar ik er vroeger vol in ging om mijzelf te verdedigen tegen het onrecht dat me werd aangedaan, zie ik het nu gebeuren en voel ik dat het enigszins pijn doet… maar echte boosheid is er niet.

Het mag duidelijk zijn dat dit vandaag speelt. Het is gaande via e-mail en ik vind het persoonlijk verwonderlijk dat ik nog geen extreem boze e-mail heb teruggezonden. Ik ben nog meer verrast door het feit dat ik nog geen enkele reactie heb teruggezonden. Ik heb hem wel geschreven, twee verschillende versies zelfs, maar niet verstuurd. Dat is nieuw voor mij.

Ik vermoed dat ik inmiddels onbewust weet dat zij (ja, het is een vrouw) vanuit haar perspectief elk recht heeft om kwaad op mij te zijn, maar dat ik niet verplicht ben om die kwaadheid serieus te nemen, aangezien ik vanuit mijn perspectief niets verkeerd heb gedaan. Ik hoef er niet tegenin te gaan en ik hoef mijzelf niet te verdedigen omdat ik in alle eerlijkheid niet werkelijk iets fout heb gedaan… alleen iets wat zij niet leuk vindt.

Nu laat ik dit waarschijnlijk makkelijker klinken dan het in werkelijkheid is. Zij heeft een bepaald effect op mij, een sterk effect, ik hou van haar ongeacht wat, waardoor ik in eerste instantie van slag ben wanneer zij kwaad op me is. Zo ook nu. Maar in plaats van meteen reageren, zoals ik vroeger deed met overgave en enige agressie, ben ik nu gaan zitten, en liggen, en schrijven, en denken, en whatever nodig was om ernaar te kijken en te voelen wat het doet.

De laatste versie van de mail staat klaar in “concepten”, maar ik hoef hem niet nu te versturen. Dat komt morgen wel, of niet. Het punt is dat het vanuit haar perspectief bekeken niet verkeerd is dat ze kwaad op me is, ook al is het vanuit mijn perspectief gezien onterecht en onnodig… en wat er uiteindelijk uit voortkomt, zullen we wel zien.

In de zandbak is dit een conflict, uit de zandbak is het whatever the fuck wijzelf er van maken of beslissen er niet van te maken.