SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
De Nieuwe Situatie — (290918)

Waarheid is onveranderlijk, want als Waarheid de ene keer A is en de andere keer B dan was het toen het A was niet waar, aangezien het dan nooit B had kunnen worden. Wanneer deze onweerlegbare logica tot je doordringt dan kun je dit bestaan op aarde nooit meer zien als ‘waar’, aangezien letterlijk alles op deze aarde — en zelfs in het gehele universum — veranderlijk is.

Zo ook mijn leven. Ooit had ik een baan waarmee ik een inkomen verdiende. Dat was meer geld dan ik nodig had, dus wat ik overhield zette ik op een spaarrekening. In 2005 raakte ik die baan kwijt. Niet door mijn schuld, maar omdat de stichting waarvoor ik werkte zich niet aan de regels hield en de Gemeente Amsterdam besloot om de subsidie stop te zetten, waardoor de stichting mijn loon niet meer kon betalen

In 2006 vond ik een nieuwe baan waarmee ik opnieuw meer verdiende dan ik nodig had, dus wat ik overhield zette ik opnieuw op die spaarrekening. In 2012 raakte ik ook die baan weer kwijt. Opnieuw niet door mijn schuld, maar omdat het bedrijf waarvoor ik werkte in moeilijk vaarwater kwam door mismanagement en de economische crisis. Ik kwam in de WW terecht en daarna in de bijstand. Dit was geen enkel probleem, omdat ik heel erg zuinig kan leven en niet heel erg veel nodig heb.

Een paar dagen geleden kreeg ik een brief in de bus van de Gemeente Amsterdam waarin staat dat mijn bijstanduitkering is stopgezet. De reden is dat ze vinden dat ik teveel spaargeld heb en dat ik dat geld eerst moet opmaken. Op zich begrijp ik dat wel, maar aan de andere kant is het wel een beetje jammer dat je geen spaargeld mag hebben als je buiten je schuld om je baan kwijtraakt.

Ik heb er vrede mee. Het houdt alleen in dat ik iets serieuzer moet kijken naar mijn uitgaves aangezien er geen inkomen is; het geld gaat letterlijk alleen maar minder worden en er komt niets bij. Bij een gebrek aan ‘status’ — eerst was ik een werkende met een baan, daarna een werkzoekende met een uitkering, en nu ben ik letterlijk niets en niemand meer — heb ik besloten dat ik www.autolyse.nl als mijn huidige baan zie.

Dit houdt in dat ik, bij gebrek aan inkomen, naast de website en het beantwoorden van de e-mails die mij gezonden worden, een nieuwe dienst aanbied… en dat is de mogelijkheid om, tegen een vergoeding (want het is uiteindelijk nu wel mijn baan), een persoonlijk gesprek te voeren in het geval je ergens tegenaan loopt of vastloopt tijdens de Autolyse en/of je Zelfonderzoek.

Mocht je het gevoel hebben dat je dit nodig hebt, dan kun je contact met mij opnemen via de onderstaande link:


En als je die noodzaak niet voelt, dan verandert er verder niets.

Laten we er, voor alle duidelijkheid, niet meer van maken dan het is. Het is twee mensen die een gesprek voeren waarbij de ene met vragen komt die ze gezamenlijk proberen te beantwoorden vanuit de kennis en ervaring van de ander. Laten we er geen leerling-verus-leraar of volgeling-versus-goeroe situatie van maken, want dat is echt bullshit.