SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Wat Levert Het Op? — (220219)

Het ‘ding’ waar elke zoeker naar ‘spirituele’ verlichting — of ontwaken uit de Droomstaat — tegenaan loopt, is het onontkoombare feit dat elke ervaring altijd alleen maar ervaren wordt door Egozelf in dat lichaam en dat er zonder Egozelf geen lichaam en geen ervaren mogelijk is.

Simpel en bot gezegd, is het ‘dit hier nu’ of niets. Met andere woorden, je ervaart het met je lichaam-geest-systeem of er wordt letterlijk helemaal niets ervaren. De betekenis hiervan is groot, omdat het inhoudt dat jij als wat je hier lijkt te zijn — dit lichaam-geest-systeem — nooit kunt ontwaken en nooit ‘spirituele’ verlichting kunt vinden.

Het is onmogelijk om als dit lichaam-geest-systeem niet dit lichaam-geest-systeem te zijn en je kunt niet niet jij zijn als de mens die je schijnbaar bent. Paradoxaal genoeg is er geen weg uit deze Droomstaat en geen weg uit wat jij bent, omdat je er niet in zit, maar dat kun jij en zal jij nooit ervaren in deze Droomstaat of als dat wat je schijnbaar hier bent.

Nogmaals: je bent dit wat je nu hier bent of je bent niet, er is geen tussenweg en er is geen uitzondering. Niettemin is het voor mij een vaststaand gegeven dat ik dit wat ik hier schijnbaar ben niet werkelijk ben en dat ik, als dat wat ik werkelijk ben, niet hier ben, maar het is in mijn bescheiden mening absoluut onmogelijk voor mij — of wie dan ook — om dat hier als dit lichaam-geest-systeem werkelijk te ervaren.

De verlichting — niet te verwarren met ‘spirituele’ verlichting — zit hem in het inherent weten — dus niet rationeel en niet met het intellect — dat ik dit niet ben en dat ik hier niet ben en dat zorgt er voor dat het leven vaak, maar zeker niet altijd of constant, iets minder zwaar wordt ervaren door het actiefiguur ‘Frits’ die hier vervolgens gewoon is en nergens anders kan zijn.

Dit is mijns inziens het enige voordeel dat te behalen is uit ‘Waarheid Realisatie’ en ik geef toe dat het niet heel erg groots of wereldschokkend is. Iedereen die meer belooft dan dit verkoopt water in het midden van een rivier en voor iedereen die daar instinkt heb ik nog een aantal hectare grond te koop op Mars en Jupiter.