SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Het Stemmetje In Je Achterhoofd — (170519)

Het systeem is simpel en als je er goed naar kijkt kun je zien dat het zo werkt. Ik neem ‘kijken’ als voorbeeld, maar het wordt ook gedaan met ruiken, proeven, horen, voelen, denken, ervaren, et cetera. Let op, dit is wat er elke fractie van een nanoseconde gebeurt:
  1. Er is ‘zien’ en iets dat ‘gezien’ wordt.
  2. Hieruit ontstaat het idee—en meer is het niet—dat er iets of iemand moet bestaan dat ‘ziet’.
Dit wat ‘ziet’ is een creatie vanuit het niets en daardoor niet iets wat werkelijk bestaat, aangezien er niet werkelijk iets is dat ziet, er is alleen maar ‘zien’ en blijkbaar iets dat ‘gezien’ wordt. Niettemin is dat wat ‘gezien wordt’ ook niet iets dat werkelijk bestaat en slechts een projectie binnen de Droomstaat, maar dat is verder niet van werkelijk belang voor dit moment.

Wel van belang is de creatie vanuit het niets van iets dat ‘ziet.’ Dat ‘iets’ wat ziet noemen we ‘zelf’ en al snel daarna ‘ons zelf’ en zelfs ‘onszelf’; oftewel, het IK-MIJ-MIJN systeem is in plaats. Die vanuit het niets gecreëerde ‘zelf’ praat tegen ons alsof wij dat zijn. Het vertelt ons of iets wel of niet een goed idee is terwijl het zelf letterlijk geen idee heeft of het een goed of slecht idee is.

Het vertelt ons dat we nog een drankje nodig hebben, of drugs, of die sigaret. Het vertelt ons wat we nodig hebben en dat we zonder dat niet kunnen functioneren. Het vertelt de verkrachter om te verkrachten, de moordenaar om te moorden, de politici om ons op te lichten en het vertelt jou om te doen wat jij gelooft te moeten doen om te kunnen functioneren.

Wat we doen omdat we geloven dat het noodzakelijk is voor ons, is wat ‘zelf’ ons laat doen als we er naar luisteren en geloven dat wij dat zelf zijn, maar, zoals deze zin al aangeeft, kunnen we er voor kiezen om er niet naar te luisteren. Hiervoor is het van belang dat we inzien dat die ‘zelf’ een fabricatie is die ontstaat na iets wat vanzelf gebeurt—zoals zien, ruiken, proeven, horen, voelen, denken, ervaren, et cetera—en dit vervolgens claimt als iets wat diegene—in eerste instantie ‘zelf’, maar na identificatie met ‘zelf’ denk jij het te zijn—allemaal doet.

Natuurlijk kun je ook wel doen wat ‘zelf’ je influistert, maar wees je er dan wel bewust van waarom je het doet. Doe je het omdat je gelooft dat je dat nodig hebt, omdat je anders niet kunt functioneren, of doe je het omdat het leuk lijkt? Met andere woorden, is het vanuit een gemis en vanuit noodzaak of vanuit entertainment? Bovendien moet je je bewust zijn van de consequenties binnen de Droomstaat regels; weet dat als je gaat verkrachten of moorden en je wordt gepakt, je veroordeeld wordt.

Er is niets mis met dingen blijven doen nadat de heist van ‘zelf’ is doorzien, je moet alleen wel voor jezelf als lichaam-geest-systeem duidelijk voor ogen hebben wat de motivatie er achter is. Met andere woorden, denk even een paar seconde langer na voordat je iets gaat doen. Dat is volgens mij wat de New Agers zo ingewikkeld omschrijven als ‘bewust leven’, waarvoor je cursussen kunt volgen en wat schijnbaar iets is wat best wel lastig is om te doen (vandaar de cursussen), maar het houdt gewoon in dat je weet wat ‘zelf’ is en dat jij dat niet bent, en daarom denk je na en stel je vast waarom je iets wilt doen voordat je dat iets gaat doen.

Stel jezelf altijd de vraag: “wat is het dat ik denk te willen en wat is de motivatie hierachter?” en vraag je dan af of het wel echt is wat je wilt of dat het voortkomt uit het geneuzel van een stemmetje in je achterhoofd dat zegt dat je het moet doen. Het is echt zo simpel als je inziet dat jij niet dat stemmetje in je achterhoofd bent.